Allmänna villkor för bokning av utb 1.

 • Du får en dag och tid varje vecka (eller varannan vecka) reserverad som du kommer att rida lektion. Ridningen är uppdelad på höst och vårtermin med uppehåll vid jul.
 • Utbildningen är inriktad både på dressyr och hoppning. Max 4 ryttare per grupp. En lektion är 60 min
 • Våra avbokningsreglerNär du bokat upp dig för en fast plats i en av våra grupper ska uppsägning ske senast 1 december för vårtermin och 20 maj för hösttermin. Inga pengar betalas tillbaka vid uppsägning av plats mitt i terminen. Vid långtidssjukdom eller skada som är längre än två veckor kan pengar fås  tillgodo mot uppvisande av läkarintyg. Läkarintyget måste visas i samband med skadan. Tillgodobelopp betalas ut from vecka 3. Lektioner som är avbokade de två första veckorna fås alltså inte tillgodo. Dessa tillgodo pengar skall användas inom ett år därefter är de förbrukade. Avbokning av lektion i fast grupp eller om du bokat med klippkort ska ske senast 16:30 dagen innan din lektion. Igenridning kan ske inom 8 veckor från din avbokade lektion under pågående termin. Igenridning sker i mån av plats. Klippkort går att pausa under graviditet

  Privatlektioner avbokas senast 24 timmar innan lektionsstart. Vid avbokning får du pengarna tillgodo och kan boka en ny lektion, tillgodo pengarna gäller ett år därefter är de förbrukade.

  Aktiviteter

  Aktiviteter kan avbokas fram till 7 dagar före aktivitetens start. Därefter är anmälan bindande.

  Aktiviteter med bokningsavgift (t ex sommarkurser) har egna avbokningsregler. Se under respektive aktivitet. Bokningsavgiften återbetalas inte.

  Lektioner och aktiviteter får säljas till andra elever som är inskrivna på gården. Använd gärna vår Facebook-grupp ”Vuxenryttarna på Hammarbergs gård” för att lägga ut om du har pass som du vill sälja.

  Foton och sociala medier

  Vi fotar och använder bilder från verksamheten i sociala medier. Vill du inte synas på bild vill vi att du meddelar oss detta. Tänk på att inte filma andra elever.

 • Kösystem!

  Du kan själv sätta upp dig på kö i systemet. Detta är endast en intresseanmälan.
  För att få plats i en fast grupp krävs att HG anser att du som ryttare har tillräcklig kunskap och fysik för att platsa i den gruppen samt kan rida de hästar som finns tillgängliga. Elever som redan har fast plats går före om gruppbyte behöver göras. Elever som vill ha UTB 2 har också förtur.
  Vi rekommenderar klippkort medans du står i kö.

 • Övrig information
 • All ridning på gården sker på egen risk. Därför kräver vi att du har en egen olycksfallsförsäkring. Företaget har en kollektiv olycksfallsförsäkring, den gäller endast vid allvarligare skador såsom dödsfall, rygg och hjärnskador, benbrott. Mindre, enklare skador tas alltså på din egna olycksfallsförsäkring.
 • Skulle din lektion bli inställd, erbjuds du att rida vid ett annat tillfälle. Utebliven lektion pga force majeure eller stömavbrott ersätts ej.
 • All fakturering sköts via vårat bokningssystem Hippocrates.  Där ser du enkelt dina fakturor.